سلول فلوتاسیون کنکورد
سلول فلوتاسیون مافوق صوت( کنکورد):
در پی ریز شدن درجه آزادی منابع مواد معدنی و اهمیت فرآوری این مواد، صنعت نیاز به دستگاههای پیشرفته و بروز برای انجام امر فرآوری دارد. در همین راستا مهندسین گروه صنعتی معدنی فرامین آسیا با استفاده از دانش روز دنیا اقدام به طراحی و بومی سازی دستگاه فلوتاسیون مافوق صوت موسوم به سلول کنکورد نموده اند. این دستگاه با بهره گیری از حبابهای بسیار ریز قادر است تا مواد معدنی ریزتر از سایز معمول عملیات فلوتاسیون را پرعیار کند. این سلول بروزترین سلول فلوتاسیون طراحی و اجرا شده در جهان میباشد که قادر است با استفاده از ابزار دقیق و اتوماسیونهای پیشرفته و کاملا هوشمند، فرآیند فلوتاسیون را با بالاترین راندمان و کمترین استهلاک بدون وجود مکانیزمهای مکانیکی انجام دهد.
کاربردهای سلول فلوتاسیون کنکورد:
از کاربردهای فلوتاسیون کنکورد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱. برای فلوتاسیون ذرات ریز فلزات پایه از جمله سرب، روی ، مس، ، نیکل و …غیره
۲. برای فلوتاسیون فلزات گرانبها از جمله طلا، نقره پلاتین، پالادیم
۳. جدایش فاز آلی باقی مانده در فاز آبی، در فرآیند استخراج حلالی
روش کار سلول فلوتاسیون کنکورد:
این دستگاه کارکردی مشابه سلول فلوتاسیون جیمسون دارد. بدین صورت که پالپ پس از عبور از سک نازل اسلاری به صورت یک جت آزاد پرسرعت به سطح پالپ در لوله دانکامر برخورد میکند. این برخورد موجب ایجاد حباب های ریز می شود. رژیم حبابی موجود در راستای محور عمودی در داخل دانکامر به سمت پایین حرکت میکند. سپس از انتهای آن در درون تانک جدایش آزاد می شوند. تفاوت سلول کنکورد در انتهای دانکامر است که شرایط سیالاتی پالپ را طوری تنظیم میکنیم که موجب شکست سرعت صوت در آنجا شود.
لازم به ذکر است در نتیجه این عمل موج ماخ حامل انرژی بالا آزاد می شود. موج های ایجاد شده به سمت حباب ها بازتاب داده می شوند و موجب در هم شکستن حباب ها و ریز شدن مجدد سایز آنها می شوند. حباب ریز ایجاد شده سطح ویژه بسیار بالا و در نتیجه قابلیت حمل بالایی دارند و به راحتی ذرات ریز را بازیابی می کنند.
اتوماسیون در سلول فلوتاسیون کنکورد:
عملیات فلوتاسیون در سلول کنکورد به علت پیچیدگی بالا تماما توسط سنسور ها و سنجش گر های تعبیه در این سلول کنترل می شود و عملیات را برنامه های از پیش نوشته شده در حافظه PLC کنترل و پیش می برند.